Het vinden van een geschikte woonplek is vaak niet makkelijk door de beperkte beschikbaarheid van verschillende woonvormen.

Soms kan het lastig zijn om een goede woonoplossing te vinden voor een iemand die zorg mijdt. De cliënt kan namelijk geschikt zijn voor een zelfstandige woning vanuit zorgperspectief, maar niet vanuit het perspectief van een buurt (‘woongenot’). Of er zijn geen zelfstandige woningen of plekken in beschermd wonen-voorzieningen beschikbaar. Het kan ook zijn dat een beschermde woonvorm geschikt wordt geacht, maar dat onduidelijk is vanuit waar deze moet worden gefinancierd (Wmo, Wlz) en wanneer er een goede plek beschikbaar komt.

Het is belangrijk om bij het zoeken van een goede woonoplossing rekening te houden met het steunsysteem van de persoon én met het systeem dat juist niet helpend op de weg naar herstel. Als ze kinderen hebben bijvoorbeeld, dan moet hun woning geschikt om ze te kunnen ontvangen. Een niet passende woonvorm kan iemand verder in een isolement brengen en problemen verergeren.

Ervaart u dit knelpunt?

Laat het ons weten als u dit knelpunt ook ervaart door op de like knop te klikken.
Likes Laden...

Feedback

Laat het ons weten indien u een persona, knelpunt of oplossing mist. We zullen dit bij een volgende herijking meenemen.
Feedback geven